Amsterdamul vrea să interzică accesul turiștilor în magazinele și cafenelele cu marijuana

Data publicării:
coffe shop in amsterdam
Accesul turiștilor în coffe shop-urile din Amsterdam ar putea fi interzis. Foto: Guliver/Gettyimages

Amsterdam își propune să restricționeze una dintre principalele atracții turistice ale orașului. Autoritățile locale vor să interzică accesul turiștilor în magazinele și cafenelele în care se vând droguri ușoare, scrie Bloomberg.

Doar rezidenții olandezi vor putea intra în locații care vând cannabis potrivit unei noi propuneri a primarului Femke Halsema care dorește schimbarea imaginii orașului. Halsema a anunțat că se așteaptă ca măsura să intre în vigoare cu interdicția completă cel mai devreme anul viitor.

Planul, susținut de polițiștii locali și procurori, vizează combaterea traficului de droguri și a criminalității organizate legate de comerțul cu marijuana.

„Piața canabisului este prea mare. Vreau să micșorez piața canabisului și să o fac gestionabilă. Condiția rezidenței are implicații majore dar nu văd altă alternativă”, a anunțat primarul din Amsterdam.

Primarul a prezentat vineri proiectul consiliului local al Amsterdamului, declanșând o dezbatere politică în care sunt implicații și proprietarii magazinelor, aceștia purtând discuții pentru o perioadă de tranziție până la interdicție.

Inițiativa este cea mai recentă mișcare a autorităților din Amsterdam de a reduce fluxul de turiști și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru rezidenți.

Mulți turiști au început să viziteze Amsterdamul după ce scăderea prețurilor pentru cursele aeriene l-au transformat într-o destinație populară pentru city break-uri.

„Cafenelele, în speciale cele din centru, se bazează în mare parte pe turiști”, a afirmat Halsema, adăugând că „creșterea turismului a dus doar la o creștere a cererii” și că acest lucru a atras infracționalitatea legată de drogurile grele.

Halsema afirmă că se bazează pe sprijinul mediului de afaceri local, mulți antreprenori nefiind fani ai reputației Amsterdamului de oraș cu acces liber la sex și droguri.

„Putem fi un oraș deschis, ospitalier și tolerant dar și un oraș care le face viața grea infractorilor și încetinește turismul în masă”, afirmă Halsema.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri