Angela Merkel a oferit un dineu în onoarea lui Barack Obama

Data publicării:
350x

Cina festivă de la Berlin a reprezentat ultima etapă a vizitei de aproape o zi a lui Barack Obama în Germania.

„Dragă Barack Obama, desigur că astăzi aţi simţit că mulţi oameni din Germania se uită fermecaţi spre dumneavoastră, pentru că întăriţi într-un mod foarte personal America, America cea cu posibilităţi nelimitate, şi acest lucru l-aţi arătat foarte bine în cuvântarea dumneavoastră de la Poarta Brandenburg multor oameni din Germania. Vizita de astăzi arată odată mai mult că prietenia dintre ţările noastre este strânsă şi indestructibilă, şi totuşi trebuie mereu să ne reamintim că nu este de la sine înţeleasă”, a spus Angela Merkel la începutul dineului.

În discursul său, Barack Obama a salutat contribuţia personalităţilor de origine germană la istoria Statelor Unite, şi a enumerat câteva nume, printre care Albert Einstein, cel al familiilor Chrysler, Guggenheim, Heinz şi Porsche. În încheiere, liderul american a rostit un mesaj către poporul german.

Credem în sacralitatea şi demintatea individuală, credem că toţi oamenii au primit dreptul egal la libertate direct de la Dumnezeu şi suntem mândri să ne alăturăm milioanelor de femei şi bărbaţi din întreaga lume care menţin sfântă cauza libertăţii. Zum Wohl!”, a spus preşedintele american.

Dineul de la castelul Charlottenburg a fost şi răspunsul cancelarului german la cina de gală oferită de preşedintele Barack Obama la Casa Albă în 2011, când Angela Merkel a vizitat Statele Unite.

În cadrul vizitei la Berlin, Barack Obama a ţinut un discurs în faţa Porţii Brandenburg, în care a propus reducerea cu o treime a armelor cu capacitate nucleară deținute de SUA și Rusia, ceea ce ar face ca numărul total al acestora să ajungă pentru fiecare țară la 1.000-1.100.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri