Sari la conținut
News Alert

Angela Merkel avertizează Rusia asupra unor consecinţe grave pe termen lung în legătură cu Ucraina

 

Dacă Rusia continuă pe acelaşi drum ca în ultimele săptămâni, nu va fi o catastrofă doar pentru Ucraina (...), acest lucru va dăuna de asemenea şi anume în mod masiv Rusiei, sunt convinsă, (atât din punct de vedere) economic, cât şi politic”, a declarat Angela Merkel în faţa membrilor Bundestagului, potrivit Mediafax.

Ultimul incident între Rusia și Ucraina a avut loc azi noapteServiciile ucrainene de contraspionaj au anunţat că au arestat o patrulă de recunoaştere a armatei ruse. Aceasta ar fi venit în Crimeea ca să spioneze instalaţiile militare care controlează gura de vărsare a Niprului în Marea Neagră şi sunt situate în jurul oraşului Herson.

Preşedintele OSCE a discutat la telefon cu Vladimir Putin

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Didier Burkhalter, a discutat miercuri după-amiază la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin în legătură cu criza din Ucraina.

„Cei doi oficiali au discutat despre găsirea unor căi posibile pentru depăşirea crizei actuale”, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Coooperare în Europa (OSCE) într-un comunicat.

De asemenea, discuţia a vizat şi înfiinţarea unui grup de contact internaţional privind Ucraina şi a modalităţilor prin care acesta poate fi pus în aplicare.

Totodată, preşedintele OSCE şi preşedintele Vladimir Putin au avut un schimb de opinii în legătură cu misiunea de supraveghere a OSCE.

Didier Burkhalter, care deţine şi funcţia de preşedinte al Confederaţiei helvetice, a evidenţiat, de asemenea, importanţa unui consens rapid în legătură cu desfăşurarea misiunii OSCE în regiune, în vederea îmbunătăţirii securităţii minorităţilor din regiune.

El a subliniat că procesul privind autonomia regională şi federalizarea în interiorul unui stat trebuie să fie abordate într-o perspectivă pe termen lung.

Cei doi convenit să păstreze contactul şi să continue să discute despre modalităţi de ieşire din criză.