Angela Merkel avertizează Rusia asupra unor consecinţe grave pe termen lung în legătură cu Ucraina

Data publicării:
angela merkel crop mediafax

 

Dacă Rusia continuă pe acelaşi drum ca în ultimele săptămâni, nu va fi o catastrofă doar pentru Ucraina (...), acest lucru va dăuna de asemenea şi anume în mod masiv Rusiei, sunt convinsă, (atât din punct de vedere) economic, cât şi politic”, a declarat Angela Merkel în faţa membrilor Bundestagului, potrivit Mediafax.

Ultimul incident între Rusia și Ucraina a avut loc azi noapteServiciile ucrainene de contraspionaj au anunţat că au arestat o patrulă de recunoaştere a armatei ruse. Aceasta ar fi venit în Crimeea ca să spioneze instalaţiile militare care controlează gura de vărsare a Niprului în Marea Neagră şi sunt situate în jurul oraşului Herson.

Preşedintele OSCE a discutat la telefon cu Vladimir Putin

Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Didier Burkhalter, a discutat miercuri după-amiază la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin în legătură cu criza din Ucraina.

„Cei doi oficiali au discutat despre găsirea unor căi posibile pentru depăşirea crizei actuale”, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Coooperare în Europa (OSCE) într-un comunicat.

De asemenea, discuţia a vizat şi înfiinţarea unui grup de contact internaţional privind Ucraina şi a modalităţilor prin care acesta poate fi pus în aplicare.

Totodată, preşedintele OSCE şi preşedintele Vladimir Putin au avut un schimb de opinii în legătură cu misiunea de supraveghere a OSCE.

Didier Burkhalter, care deţine şi funcţia de preşedinte al Confederaţiei helvetice, a evidenţiat, de asemenea, importanţa unui consens rapid în legătură cu desfăşurarea misiunii OSCE în regiune, în vederea îmbunătăţirii securităţii minorităţilor din regiune.

El a subliniat că procesul privind autonomia regională şi federalizarea în interiorul unui stat trebuie să fie abordate într-o perspectivă pe termen lung.

Cei doi convenit să păstreze contactul şi să continue să discute despre modalităţi de ieşire din criză.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri