Angela Merkel i-a invitat pe V. Putin, P. Poroșenko și F. Hollande la o nouă rundă de negocieri

Data publicării:
angela merkel suparata

 

Invitația a fost adresată luni seara, în timpul unei teleconferințe între cei patru lideri, precizează sursa citată, notează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a declarat că discuțiile de luni seara au vizat punerea în aplicare a măsurilor cuprinse în acordurile de la Minsk din 12 februarie și progresele realizate în procesul de reglementare pașnică a conflictului din estul Ucrainei.

Potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Elysée, citat de AFP, cei patru lideri au constatat unele „progrese” în soluționarea crizei ucrainene, dar au subliniat că situația trebuie încă „ameliorată”.

Conform aceluiași comunicat al președinției franceze, Merkel, Putin, Poroșenko și Hollande au convenit să solicite Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) „să joace un rol mai direct în ceea ce privește respectarea regimului de încetare a focului și retragerea armelor grele” de pe linia frontului și, în același timp, să informeze zilnic în legătură cu acest proces.

Teleconferința dintre liderii de la Berlin, Paris, Moscova și Kiev a intervenit pe fondul unei intense mobilizări diplomatice internaționale pentru reglementarea conflictului ucrainean, în special la Geneva — cu ocazia unei reuniuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului—, la Bruxelles — unde au avut loc discuții pe subiectul livrării de gaze rusești—, precum și în Franța și Germania, țări care au mediat semnarea acordurilor de la Minsk.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri