Angela Merkel: Refugiații pot traversa și România

Data publicării:
angela merkel - gettyimages - 6 august 15

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Acţionez pentru reducerea numărului de refugiaţi. Dar nu cred - şi mă adresez celor ce cred că ar trebui să închidem frontiera dintre Germania şi Austria - că astfel se va rezolva problema. Vom vedea oameni care vor traversa graniţele pe care le avem: prin Saxonia, prin Cehia, se poate trece frontiera germano-poloneză. Se poate traversa şi prin România. Nu cred că problema poate fi rezolvată astfel”.

Angela Merkel este îngrijorată şi pentru că tensiunile între statele din fosta Iugoslavie cresc mereu din cauza crizei imigranţilor.

Angela Merkel: „Deja avem discuţii, în acest moment, în Balcanii de Vest, între state, astfel încât am cerut recent organizarea unei conferinţe cu statele de pe ruta balcanică pentru că nu vreau noi conflicte militare”.

Numărul celor care continuă să traverseze Marea Mediterană rămâne în continuare mare, deşi iarna se apropie şi vremea se strică. Refugiaţii riscă orice ca să găsească o viaţă nouă.

ONU spune că doar în luna octombrie au ajuns în Europa 218.000 de imigranţi, cât numărul pe întreg anul 2014, iar oficialii se aşteaptă ca valul să continue şi anul viitor. Peste jumătate dintre refugiaţi sunt sirieni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri