Anunț îngrijorător al Iranului: „Prioritatea noastră este capacitatea balistică”

Data publicării:
hatami

Iranul va dezvălui în zilele următoare un nou avion de luptă şi îşi va îmbunătăţi capacităţile balistice pentru a răspunde ''ameninţărilor'' Israelului şi Statelor Unite, duşmanii săi declaraţi, a anunţat ministrul apărării Amir Hatami, citat duminică de agenţia Tasnim, relatează France Presse.

hatami
Amir Hatami

"Prioritatea noastră este capacitatea noastră balistică şi trebuie să o consolidăm (...), având în vedere eforturile depuse de duşmanii noştri în domeniul apărării antirachetă", a declarat Hatami într-un interviu televizat sâmbătă seara, conform agenţiei iraniene de ştiri Tasnim.

Programul balistic al Iranului este o problemă spinoasă cu marile puteri, în special cu Statele Unite, dar Teheranul consideră că este crucial pentru capacităţile sale defensive într-o regiune instabilă.

Potrivit lui Hatami, o demonstraţie de zbor a noului avion de luptă va avea loc "de Ziua naţională a Industriei de Apărare" în Iran, care va fi miercuri.

El a spus că programul de apărare al Iranului a fost motivat de amintirea atacurilor cu rachete a căror ţintă a fost ţara sa în timpul războiului împotriva Irakului (1980-1988), precum şi de ameninţările repetate ale Israelului şi Statelor Unite, care reafirmă că "toate opţiunile se află pe masă" atunci când este vorba de a trata cu Iranul.

"Am învăţat în timpul războiului (Iran-Irak) că nu ne putem baza decât pe noi înşine (...) şi că nimeni nu va arăta milă pentru noi", a spus Hatami.

"Resursele noastre sunt limitate'', dar ne perfecţionăm rachetele în funcţie de ameninţările şi acţiunile duşmanilor noştri, ca mijloc de descurajare sau ca ripostă devastatoare", a adăugat el.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri