Apelul românului condamnat la moarte în Malaezia a fost respins

Data publicării:
ionut alexandru gologan

Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în iulie 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur. El avea asupra sa un kilogram şi jumătate de metamfetamină.

Potrivit Mediafax, Ambasada României la Kuala Lumpur a întreprins "multiple demersuri pe canalele diplomatice şi consulare în vederea acordării asistenţei de specialitate în beneficiul acestuia, în special pentru identificarea căilor optime de apărare, în scopul evitării pedepsei capitale". În acest sens, au existat contacte la nivelul miniştrilor afacerilor externe ai României şi Malaeziei.

Ionuţ Alexandru Gologan a fost arestat în 2012, în Kuala Lumpur. FOTO: facebook.com/pages/Alaturi-de-Ionut-Alexandru-Gologan

În paralel cu acţiunile derulate, pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri, MAE a demarat, încă din anul 2013, o amplă campanie de conştientizare a cetăţenilor români cu privire la riscurile la care se expun prin transportul de droguri în state ale căror sisteme legislative prevăd pedeapsa cu moartea pentru asfel de infracţiuni.

Malaezia este una dintre puţinele ţări din lume care a menţinut pedeapsa cu moartea în cazul traficului de droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri