Aproape 100 de morți în Nepal. Localnicii refuză să se întoarcă în case de teama unui nou cutremur

Data publicării:
CUTREMUR NOU LOVESTE NEPAL GETTY-1

Pentru a doua oară în aproape trei săptămâni, nepalezii au privit cu groază cum clădirile din jurul lor se prăbuşesc în urma mişcărilor tectonice extrem de violente.

Voluntarii unui orfelinat din Kathmandu i-au luat pe copii în braţe şi au fugit în stradă pentru a nu fi prinşi sub bucăţile ce se desprindeau din clădire.

Noi tabere de corturi au fost ridicate în spaţii libere, mai ales în apropierea aeroporturilor. Chiar şi cei ale căror case au rămas în picioare după cutremur spun că vor trăi în stradă de teama unor noi replici puternice.

Între timp, comunitatea internaţională se mobilizează din nou în ajutorul Nepalului. La fel şi alpinistul român Alex Găvan. El a supravieţuit cutremurului de luna trecută şi avalanşei de pe Everest, aşa că înţelege perfect drama milioanelor de nepalezi.

Un cutremur peste alt cutremur este o veste extrem de dură şi de tristă pentru mine. Oamenii aştia au nevoie de noi şi, aşa cum ştiţi, de când am ieşit din zona de risc am început să mă gândesc cu aş putea să fac ceva care să conteze împreună cu echipa mea. De atunci lucrăm 24 din 24 pentru a putea face funcţională acea platformă şi acea campanie prin care oamenii să poată face ceva pentru cei din Nepal”, spune Alex Găvan.

Ajutoarele continuă să ajungă în zonele unde localităţi întregi au fost distruse la cutremurul din 25 aprilie.

Un elicopter al armatei americane a dispărut în timp ce livra ajutoare victimelor cutremurului. Şase americani şi doi nepalezi erau la bord. Căutările au fost reluate în această dimineaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri