Galerie Foto Aproape de tragedie: Un Airbus A330 al Korean Air Lines cu 173 de persoane la bord, avariat grav după aterizare

Data actualizării: Data publicării:
Avion avariat după aterizare.
Un Airbus A330 al Korean Air Lines cu 173 de persoane la bord a fost avariat grav după aterizare. Foto: Profimedia

Un avion Korean Air Lines cu 173 de persoane la bord a depășit după aterizare pista Aeroportului Internațional Cebu din Filipine, duminică seara, a declarat compania aeriană, adăugând că nu au fost răniți și toți pasagerii au fost evacuați în siguranță, relatează Reuters.

Aeronava Airbus A330 care zbura de la Seul la Cebu a încercat de două ori să aterizeze pe vreme rea, înainte de a depăși pista după ce a venit la sol la a treia încercare, au declarat luni reprezentanții Korean Air într-un comunicat.

Un Airbus A330 al Korean Air Lines cu 173 de persoane la bord a fost avariat grav după aterizare. Foto: Profimedia
Un Airbus A330 al Korean Air Lines cu 173 de persoane la bord a fost avariat grav după aterizare. Foto: Profimedia

„Pasagerii au fost conduși la trei hoteluri locale și se organizează un zbor alternativ”, a spus compania aeriană despre zborul KE361. „În prezent, investigăm cauza incidentului”.

În imagini se văd avarii grave ale avionului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Președintele Korean Air, Keehong Woo, a prezentat scuze pe site-ul companiei aeriene, spunând că autoritățile filipineze și sud-coreene vor efectua o investigație amănunțită pentru a determina cauza incidentului.

„Rămânem angajați în promisiunea de a opera zboruri sigure și vom face tot posibilul pentru a institui măsuri ca să prevenim repetarea unui astfel de incident”, a spus Woo.

Avionul A330-300 implicat în accident a fost livrat nou către Korean Air în 1998, potrivit site-ului FlightRadar24, care a informat că alte zboruri către Cebu au fost deviate spre alte aeroporturi, ori au fost întoarse de unde au decolat.

Aeroportul din Cebu a declarat pe pagina sa de Facebook că a închis temporar pista pentru a permite îndepărtarea avionului, ceea ce înseamnă că toate zborurile interne și internaționale au fost anulate până la rezolvarea situației.

Korean Air nu a avut niciun accident fatal din 1997, potrivit Aviation Safety Network, un site web care consemnează incidentele aviatice.

Compania aeriană avea un nivel de siguranță slab la acel moment, dar a colaborat ulterior cu Boeing și Delta Air Lines pentru a-și îmbunătăți standardele.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri