Aproape un sfert din populația din New Delhi a fost infectată cu coronavirus, potrivit unui studiu

Data publicării:
India trebuie să se pregătească pentru un “masacru”, după primul deces cauzat de COVID-19 în mahalaua Dharavi. Avertismentul medicilor
Foto: Profimedia Images

În capitala Indiei, aproape un locuitor din patru a fost infectat cu virusul SARS - CoV - 2, potrivit unui studiu, citat de CNN. Cu alte cuvinte, în jur de 4 milioane de oameni au fost sau încă sunt purtători ai virusului.

Studiul a fost realizat de Centrul indian pentru Controlul Bolilor. Diferența între cazurile confirmate - 120.000 - și numărul sugerat de acest studiu - 4 milioane - este uriașă. New Delhi este cea mai afectată zonă din India, în timp ce la nivel mondial, subcontinentul este pe locul 3 la numărul de cazuri confirmate, după Statele Unite și Brazilia.

Coronavirusul se răspândește rapid în țară, cu 37.724 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică bilanțul la peste 1,19 milioane de cazuri. New Delhi a raportat, marți, 1.349 de cazuri noi. Cel puțin 3.690 de oameni au murit din cauza coronavirusului, în oraș.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății din India a declarat că studiul a indicat că un număr mare de persoane infectate au rămas asimptomatice.

"La aproape șase luni de la debutul epidemiei, doar 23,48% dintre oameni sunt afectați în Delhi", a comunicat Ministerul. "Acest lucru poate fi atribuit eforturilor proactive făcute de guvern pentru a preveni răspândirea infecției", a adăugat acesta, citând măsuri de izolare, precum izolarea promptă a bolnavilor și monitorizarea contacților acestora.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri