Arabia Saudită a înfiinţat primul consiliu al femeilor, format din 13 bărbaţi

Data actualizării: Data publicării:
arabia saudita Twitter

Autorităţile saudite au lansat o iniţiativă importantă pentru drepturile femeilor, înfiinţând primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim. Însă, nicio femeie nu face parte din respectivul consiliu, care este format din 13 bărbaţi, relatează BBC News, preluat de News.ro.

arabia saudita Twitter

Potrivit presei, femeile au trebuit să stea într-o cameră separată şi a existat o legătură video permanentă cu scena plină de bărbaţi de la primul Consiliu al Femeilor, o fotografie cu scena dominată de bărbaţi devenind virală pe reţelele sociale.

De asemenea, internauţii au comparat fotografia cu o ipostază în care a fost surprins preşedintele american, când Donald Trump a semnat, în ianuarie, un act normativ cu privire la avorturi fiind înconjurat doar de bărbaţi.

Iniţiativa saudită este condusă de către prinţul Faisal bin Mishal bin Saud, guvernatorul provinciei al-Qassim. 

Guvernatorul a explicat că este mândru de prima iniţiativă de acest fel din Arabia Saudită.

”În Qassim, noi considerăm că femeile sunt surori ale bărbaţilor şi avem o responsabilitate pentru a lansa noi oportunităţi pentru femei şi fete”, a declarat prinţul Faisal bin Mishal bin Saud.

De asemenea, consiliul este prezidat de către prinţesa Abir bint Salman, dar aceasta a fost nevoită să stea într-o cameră separată la Consiliul Femeilor.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri