Arabia Saudită spune că a „închis şi consolidat” 2.450 de puţuri abandonate, după moartea tragică a micului Rayan din Maroc

Data actualizării: Data publicării:
rayan
Sute de oameni s-au adunat luni pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Rayan, băiețelul de 5 ani din Maroc care a murit sâmbătă. Foto: Profimedia Images

Arabia Saudită a indicat că a „închis şi consolidat” aproape 2.500 de puţuri abandonate pe teritoriul regatului, după moartea tragică a micului Rayan, băieţelul de cinci ani care a zăcut cinci zile pe fundul unui astfel de puţ în Maroc, relatează marţi AFP.

„Pentru a asigura securitatea tuturor, ministerul a închis şi consolidat 2.450 de puţuri abandonate”, a precizat, pe Twitter, duminică, Ministerul saudit al mediului, apei şi agriculturii.

Autorităţile i-au îndemnat totodată pe localnici să semnaleze toate puţurile periculoase sau neacoperite.

„Semnalările din partea dvs vă protejează pe dumneavoastră şi pe alţii”, a subliniat ministerul saudit.

Anunţul vine după moartea lui Rayan, micul marocan care a căzut într-un puţ adânc de 32 de metri săpat de tatăl său probabil pentru irigarea culturilor de canabis, una din puţinele surse de venit pentru acea regiune săracă din munţii Rif, din nordul Marocului, potrivit Al Jazeera.

Drama sa a lansat o dezbatere privind proliferarea şi periculozitatea acestor puţuri clandestine în regiunea marocană, notează AFP.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri