Armata germană antrenează 100 de imigranți sirieni în cadrul unui proiect-pilot

Data publicării:
ursula von der leyen
Foto: Getty Images

©FOTO: Gulliver/GettyImages

Ursula Von der Leyen a declarat cotidianului Frankfurter Allgemeine că programul pilot este axat pe instruirea migranților în diverse domenii cum ar fi tehnologia, medicina și logistica. Nu este clar, notează Reuters, dacă ministrul apărării are în vedere extinderea ulterioară a acestui proiect-pilot, ca să includă mai mulți sirieni dintre cei peste un milion de refugiați care au sosit în Germania anul trecut.

„Ideea este că ei vor merge înapoi în Siria într-o bună zi și vor ajuta la reconstrucția țării lor devastată de război, a explicat Von der Leyen. 

Ea a spus că Germania ar putea juca, de asemenea, un rol important în antrenarea forțelor de securitate siriene atunci când la Damasc va fi un guvern responsabil. 
    
Refugiații sirieni pot efectua sarcini civile pentru armata germană, dar nu sunt eligibili pentru a lucra ca soldați, a precizat ministrul german al apărării
    
Von der Leyen a stârnit recent controverse în propriul partid creștin-democrat când a sugerat că cetățenii UE ar putea, în anumite cazuri, să preia roluri militare în armata germană. Ministrul apărării susține, de asemenea, o mai mare diversitate în armata germană și acționează pentru a recruta mai mulți imigranți, amintește Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri