Armata irakiană a intrat în Tikrit pentru a elibera oraşul ocupat de Statul Islamic

Data publicării:
tikrit

Trupele irakiene spun că au reuşit să preia controlul asupra spitalului militar din Tikrit, aflat aproape de centrul oraşului, dar militarii afirmă că avansează greu, deoarece jihadiştii au pus bombe-capcană peste tot.

Ofensiva pentru eliberarea Tikritului a fost făcută fără sprijin aerian din partea coaliţiei internaţionale, dar cu ajutorul unor comandanţi iranieni.

Acest lucru a provocat îngrijorare la Washigton şi Londra, deoarece există riscul unor masacre pe criterii religioase.

Pericolul sectarian din Irak este principalul lucru care poate destrăma campania împotriva Statului Islamic”, a declarat Ashton Carter, secretarul american al Apărării.

Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării, a afirmat că Marea Britanie a făcut eforturi pentru a se asigura că guvernul irakian va include toate grupurile etnice şi religiose. „Astfel, vor putea să se bazeze pe sprijinul localnicilor acolo unde reuşesc să recâştige teren de la Statul Islamic”, a completat Michael Fallon.

Pe de altă parte, Statele Unite avertizează că, în anumite condiţii, operaţiunile coaliţiei împotriva Statului Islamic s-ar putea extinde, fiind vizate grupările afiliate din Libia şi Boko Haram din Nigeria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri