Armata israeliană anunță decesul unui militar dispărut de vineri. Israelul acuza Hamas că l-a răpit

Data publicării:
militar israelian

În vârstă de 23 de ani, sublocotenentul Goldin a fost dat dispărut vineri, după un atac desfăşurat de un comando palestinian în Fâşia Gaza. Armata israeliană declarase că militarul a fost probabil răpit. Dar aripa armată a Hamas, deşi a revendicat atacul, a anunţat că nu ştie nimic despre sublocotenentul Goldin şi a apreciat că acesta a fost ucis alături de comandoul palestinian în bombardamentul israelian.

În cursul serii de sâmbătă, presa israeliană a precizat că la domiciliul părinţilor soldatului s-au deplasat ministrul Apărării Moshe Yaalon şi rabinul-şef al armatei, Rafi Peretz, semnul unui anunţ iminent în legătură cu acesta.

Sute de persoane anonime, dar şi părinţii a trei tineri israelieni răpiţi şi ucişi în Cisiordania la începutul lui iunie s-au reunit sâmbătă seara în faţa domiciliului familiei Goldin din Kfar Saba (centru), scrie Mediafax.

Mama sublocotenentului Hadar Goldin a cerut sâmbătă ca Israelul să nu îşi retragă trupele din Fâşia Gaza atât timp cât fiul ei, dispărut vineri, nu va fi recuperat.

Şaizeci şi patru de militari au murit în lupte începând cu 8 iulie, acesta fiind cel mai grav bilanţ al armatei israeliene de la războiul împotriva mişcării libaneze Hezbollah în 2006.

Între timp, 12 palestinieni au fost uciși noaptea trecută în Fâşia Gaza. De asemenea, situaţia din Fâşia Gaza devine disperată, mai ales pentru copii. Potrivit ONU, mulţi dintre cei peste 1.600 de palestinieni morţi de la debutul operaţiunilor israeliene sunt copii.

La Washington, mii de persoane au manifestat în faţa Casei Albe, cerând sfârşitul intervenţiei militare israeliene. Manifestanţiii au fluturat pancarte care îndemnau la încetarea ajutorului american pentru Israel şi cereau sancţionarea statului israelian, considerat un stat terorist. Mai multe bannere ilustrau ghetoul din Varşovia, comparat cu „ghetoul din Gaza".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri