Armata rusă l-ar fi ucis pe liderul ISIS. Kremlinul nu comentează

Data actualizării: Data publicării:
abu bakr al baghdadi isis

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că verifică informaţii potrivit cărora l-ar fi ucis pe liderul grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi la sfârşitul lunii mai, într-un atac aerian în apropiere de oraşul sirian Rakka, scriu agenţiile ruse de presă, citate de Reuters.

Actualizare 13:50. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze anunțul făcut anterior de Ministerul Apărării rus, potrivit căruia liderul Statului Islamic. Abu Bakr al-Baghdadi ar putea să fi fost ucis în urma unui atac aerian efectuat de aviația rusă, la sfârșitul lunii mai, într-o periferie a orașului Raqqa, fief al jihadiștilor în Siria.

Peskov a spus că subiectul legat de al-Baghdadi ține de competența Ministerului Apărării, îndemnând presa să ceară precizări acestuia.

Întrebat dacă președintele Rusiei a fost informat despre eliminarea liderului ISIS, Dmitri Peskov s-a limitat să spună că Vladimir Putin primește cu regularitate rapoarte din partea Ministerului Apărării despre campania din Siria în calitate de comandant suprem al țării.


Atacul aerian, care a vizat o întâlnire a lui al-Baghdadi, a avut loc pe 28 mai, informează News.ro.

„Potrivit unei informaţii care este verificată acum prin diverse canale, liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, care a fost eliminat în atac, era prezent la întâlnire”, a anunţat ministerul, potrivit RIA Novosti.

Aceasta nu este prima oară când este anunţată uciderea liderului jihadist.

Locul unde se află al-Baghdadi este necunoscut, însă se crede că s-ar fi aflat la Mosul, în Irak, înainte ca o coaliţie condusă de Statele Unite să lanseze o ofensivă în vederea recuceririi oraşului, la sfârşitul lui 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri