Sari la conținut

Armata SUA a trimis un bombardier să survoleze Coreea de Sud


Kim Jong-un i-a convocat pe înalţii responsabili militari la o şedinţă în care a vorbit despre succesul testării bombei cu hidrogen, un eveniment pe care experţii internaţionali nu-l pot confirma. Mesajul liderului comunist a fost transmis prin intermediul televiziunii de stat: „Testarea unei bombe cu hidrogen reprezintă un pas necesar pentru protejarea păcii în Peninsula Coreeană şi a securităţii regionale în faţa ameninţării unui război nuclear provocat de imperialiştii americani. Acest test este un drept legitim al unui stat suveran şi o acţiune legală pe care nimeni nu o poate contesta”.

Experimentul nuclear al nord-coreenilor a stârnit noi îngrijorări în regiune, motiv pentru care autorităţile sud-coreene au cerut sprijinul Statelor Unite. Americanii au trimis un bombardier B-52, capabil să transporte bombe nucleare, să survoleze Coreea de Sud.

Preocupată de ce se întâmplă în Coreea de Nord este şi Japonia, care a testat eficienţa unui comando de elită al paraşutiştilor în cazul unei intervenţii rapide.

În ciuda tensiunilor militare, situaţia la graniţa dintre Coreea de Sud şi de Nord este calmă. Un concurs de pescuit la copcă a atras zilele acestea, de partea sudică a frontierei, peste 200.000 de vizitatori.  

Pe aceeași temă