Video Artistul care pictează cu propriul sânge. „Operele mele provin din mine, ADN-ul meu este parte din ele”

Data actualizării: Data publicării:
elito circa
Folosind sânge prelevat din propriile vene, bărbatul de 52 de ani realizează picturi pe pânză care au atras atât laude cât şi critici. FOTO: Twitter

Un artist filipinez are mâinile pătate cu sânge, la propriu, însă doar pentru a crea cu acesta opere de artă, scrie Reuters. Elito Circa își folosește propriul sânge și spune că picturile sale provin din el.

Folosind sânge prelevat din propriile vene, bărbatul de 52 de ani realizează picturi pe pânză care au atras atât laude cât şi critici din cauza materialului neobişnuit ales de artist.

Născut într-o gospodărie cu venituri reduse, cu acces limitat la educaţie şi materiale de artă, artistul Elito Circa a explorat cu diferite medii, inclusiv cu prune şi roşii, însă s-a oprit asupra sângelui, după ce s-a tăiat.

„De fiecare dată când mă tăiam, îmi foloseam propriul sânge pentru că petele de sânge sunt greu de îndepărtat”, spune Circa, în timp ce trece peste pânza albă o pensulă înmuiată în sânge.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Artistul filipinez se duce o dată la trei luni la o clinică din oraş, unde i se colectează sânge, de obicei în recipiente de 500 ml, pe care le depozitează într-un frigider din studioul său, pentru proiecte viitoare.

„Operele mele de artă sunt foarte importante pentru mine, pentru că provin din mine, din propriul meu sânge, ADN-ul meu este parte din ele. Filosofia mea este că viaţa e circulară, iar totul este un ciclu, aşa că (sângele meu) este un instrument care serveşte drept o reamintire a locului din care provin”, a adăugat el.

După ce a realizat o pictură murală de 122 x 244 cm care înfăţişează istoria oraşului Pantabangan în care a copilărit, artistul are în vedere un proiect şi mai ambiţios. În 2023 el intenţionează să creeze cea mai mare „pictură cu sânge” realizată vreodată, pe o pânză de 100 de metri, ceea ce va reprezenta un record mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri