Sari la conținut

Asalt al poliției în Vincennes. Autorul luării de ostatici a fost ucis. Reuters: Patru ostatici și-au pierdut viața

Actualizare 20.38. Apar noi informații în cazul atacurilor din Franța. Atacatorul din Vincennes a sunat, în cursul zilei, la postul de televiziune BMFTV. El le-a spus jurnaliștilor că este membru al grupării Statul Islamic și că a acționat în numele acestei organizații.

Actualizare 18.23. Le Parisien anunță că a fost prins și atacatorul de la magazinul din Paris. Acesta ar fi fost ucis, ca și frații Kouachi, acuzați de atentatul de la Charlie Hebdo, potrivit Le Monde, care citează surse din poliție. Mai multe ambulanțe sunt prezente în zonă. Una dintre ele a plecat cu sirenele pornite. Potrivit Reuters, și patru ostatici și-au pierdut viața. 

Imagini cu asaltul din Vincennes, publicate pe YouTube de AFP:

Ostaticii au fost eliberați, dar nu se știe dacă toți sunt nevătămați. 

Actualizare 18.14. S-au auzit mai multe explozii la magazinul din Vincennes. Presa relatează că mai mulți oameni au ieșit în fugă din magazin. 

Este posibil ca intervenția forțelor de ordine să fi fost organizată simultan în ambele locuri, pentru a nu pune în pericol viața ostaticilor, potrivit presei.

Actualizare 17:37. Școala Lamoriciere, situată la 400 de metri de locul unde a avut loc luarea de ostatici, este evacuată. Părinții au venit la școală pentru a-i lua pe copii acasa, relatează Le Figaro. 

Actulizare 17.25. În ziua în care forţele de ordine sunt în alertă maximă, președintele de onoare al formațiunii extremiste Frontul Național, Jean-Marie Le Pen, a provocat indignare pe Twitter, unde îi îndeamnă pe francezi să voteze cu fiica sa, Marine. 

Actualizare 16.45 Serviciile secrete algeriene preveniseră Franţa la 6 ianuarie în legătură cu iminenţa unui atac terorist, potrivit iTele.

Actualizare 16.36. Două alerte false în Franţa: una a vizat Piaţa Trocadero şi metroul. Traficul la metrou a fost reluat.

Actualizare 16.31. Un bărbat a fost reţinut de forţele speciale în apropierea magazinului în care sunt luaţi ostatici.

Actualizare 16.05. Întâlnire de urgenţă la Elysee. Este a doua întâlnire convocată astăzi.

Actualizare 16.05. Potrivit M6 Amedy Coulibaly intenționa să atace un post de televiziune.

Actualizare 16.00. Poliţia franceză evacuează Piaţa Trocadero, situată în faţa turnului Eiffel:

Actualizare 15.55. Amedy Coulibaly a fost judecat în același dosar cu Sherif Kouachi. Coulibaly a fost condamnat atunci la 5 ani de închisoare.

Actualizare 15.35. Atacatorul ar fi înarmat cu două pistoale mitralieră. Poliția a recomandat proprietarilor închiderea magazinelor din Vincennes și roagă populația să evite zona.

De asemenea, circulația în zonă este oprită.

 2.000 de elevi sunt blocaţi în şcolile din zonă.

Actualizare 15.30. Prefectura Poliţiei face un apel la informaţii despre următoarele persoane: Amedy COULIBALY şi Hayat BOUMEDDIENE, suspectate a fi implicate în incidentul armat de la Montrouge

Actualizare 15.20. Potrivit martorilor bărbatul care a luat ostatici în magazinul Hyper Cacher din Paris a strigat că, dacă prietenii lui nu vor fi lăsați în pace, va ucide toți ostaticii.

Actualizare 14.55. Bărbatul ar fi luat cel puţin cinci ostatici, printre care o femeie şi doi copii.

Actualizare 14.45. Presa franceză scrie că bărbatul care a împușcat doi polițiști la Montrouge ieri ar fi luat un ostatic în cartierul Vincennes din estul Parisului.

FOTO: Guliver/Getty Images

Poliţia franceză l-a identificat pe atacatorul de la Montrouge din sudul Parisului, care joi a ucis o poliţistă şi a rănit grav un agent municipal într-un schimb de focuri. Două persoane din anturajul său au fost arestate.

Potrivit jurnaliștilor de la Le Point, atacatorul de la Montrouge şi fraţii Cherif și Said Kouachi, principalii suspecţi ai atentatului terorist de la revista "Charlie Hebdo", aparţin aceluiaşi grup jihadiste, Buttes-Chaumont. Ministerul francez de Interne a precizat joi să între cele două atacuri nu există nicio legătură.