Asasinarea lui Khashoggi. Franţa, Germania şi Marea Britanie le cer saudiţilor dovezi pentru a-și susţine explicaţiile

Data publicării:
Cadru stradal. Jurnalistul Jamal Khashoggi este suprins de o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. În imagine se mai poate observa și o dubă neagră, despre care se crede că ar fi transporat, după momentul crimei, trupul tranșat al jurnalistului.
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Arabia Saudită trebuie să vină cu dovezi pentru ca explicaţiile oferite în legătură cu soarta jurnalistului Jamal Khashoggi să fie considerate credibile, au apreciat într-o declaraţie comună Franţa, Germania şi Marea Britanie, relatează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

imagini
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

După ce timp de două săptămâni a negat orice fel de implicare în dispariţia lui Khashoggi, Arabia Saudită a anunţat sâmbătă că jurnalistul a murit în urma unei bătăi cu pumnii care a avut loc în incinta consulatului saudit din Istanbul. La scurt timp după aceea, o altă oficialitate saudită a spus că Khashoggi ar fi murit sufocat.

Nimic nu poate justifica acest asasinat şi îl condamnăm în cei mai fermi termeni cu putinţă. Există o nevoie urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat... dincolo de ipotezele care au fost vehiculate până acum în cadrul anchetei saudite, care trebuie susţinută cu fapte pentru a putea fi considerată credibilă”, se arată în declarația comună.

Cele trei ţări au subliniat că este nevoie de mai multe eforturi şi şi-au exprimat speranţa că se va afla adevărul, iar cei responsabili vor plăti pentru delictele comise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri