Sari la conținut

Asemănarea dintre Orientul Mijlociu şi mobila suedeză. Miniştrii de Externe din Israel şi Suedia au avut un schimb de replici răutăcios

„Cred că este o dovadă de simţ al umorului şi aş fi bucuroasă să-i trimit un pachet cu mobilă de la Ikea, pentru a vedea şi el că tot ce trebuie pentru a o asambla este, în primul rând, un partener. Trebuie să cooperezi şi ai nevoie de un manual bun. Cred că avem majoritatea acestor elemente dacă vrem să le folosim şi în cazul conflictului din Orientul Mijlociu”, a spus Margot Wallstrom, ministrul suedez de Externe.

Ministrul suedez de Externe i-a dat replica omologului israelian într-un interviu acordat postului CNN. Oficialul de la Ierusalim criticase guvernul de la Stockholm pentru că a recunoscut statul Palestina.

„Guvernul suedez trebuie să înţeleagă că relaţiile din Orientul Mijlociu sunt mai complicate decât montarea mobilei Ikea, astfel că trebuie acţionat cu responsabilitate şi sensibilitate”, au fost cuvintele lui cuvintele lui Avigdor Lieberman, ministrul israelian de Externe.

Israelul nu s-a limitat la critici şi şi-a rechemat ambasadorul de la Stockholm. Autorităţile suedeze spun, însă, că situaţia nu este atât de gravă între cele două ţări care au interese comune şi trebuie să menţină şi să consolideze relaţiile bilaterale.