Asistentă acuzată că a ucis 7 bebeluși după ce i-a otrăvit „în mod voluntar” cu insulină și le-a injectat aer în vene

Data publicării:
Nurse arrested on suspicion of murdering eight babies, Chester, UK - 04 Jul 2018
Crimele de la clinicla de neonatologie au avut loc în perioada 2015-2016. Foto: Profimedia Images

O asistentă din Marea Britanie este acuzată că a ucis „în mod voluntar” cu insulină șapte nou-născuți de la secția de neonatologie a Spitalului „Countess Chester”, unde aceasta era angajată. Asistenta Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, care a mai fost acuzată și de tentativă de ucidere a altor 10 bebeluși, a negat acuzațiile aduse în cadrul procesului care se desfășoară în aceste zile la tribunalul Manchester Crown Court, informează BBC.

Letby a fost acuzată de procurorii britanici că a ucis cinci băieți și două fete, otrăviți în mod voluntar cu insulină sau uciși după ce li s-a injectat aer în vene.

Procurorii au observat că în perioada 2015-2016 s-a înregistrat o creștere suspectă a numărului de decese infantile la secția de neonatologie de la Countess of Chester, în condițiile în care, anterior acestei date, numărul deceselor era similar cu cel înregistrat în alte unități medicale de profil.

Aceste morți suspecte au fost observate inițial chiar de către angajații spitalului, îngrijorați de faptul că starea de sănătate a respectivilor bebeluși „se deteriora atât de neașteptat”.

Nurse arrested on suspicion of murdering eight babies, UK - 04 Jul 2018
Asistenta Lucy Letby a fost arestată în 2018

Medicii au mai observat că respectivii nou-născuți, odată intrați în comă, „nu răspundeau măsurilor de resuscitare”, în vreme ce alții reușeau „în mod dramatic” să-și revină.

În urma cercetărilor, s-a aflat că toate aceste deteriorări bruște de sănătate și morți suspecte aveau un numitor comun: asistenta medical Lucy Letby, conform declarațiilor făcute de procurori în instanță.

Poliția a descoperit ulterior că în perioada 2015-2016, doi bebeluși internați la secția de neonatologie au fost otrăviți „în mod voluntar” cu insulină.

Procurorii au prezentat juriului un alt caz, în care doi gemeni au fost otrăviți în mod similar la doar câteva zile după naștere. Aceștia au reușit însă să supraviețuiască, din fericire.

Asistenta Letby mai este acuzată că a injectat altor doi bebeluși aer în vene. Unul dintre aceștia a murit. De asemenea, într-un caz, asistenta medicală a avut, în unele cazuri, mai mult tentative consecutive până să reușească să ucidă un nou-născut, au mai precizat procurorii britanici.

„Uneori, nu a reușit să ucidă un bebeluși din prima, așa că a încercat și a doua oară până să reușească, iar în alt caz, a încercat chiar și a treia oară”, au spus procurorii britanici despre asistenta medicală Lucy Letby. Procesul ar putea dura încă cel puțin 6 luni.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri