Atac al Rusiei în zona din Siria unde a pierdut un pilot. 30 de terorişti au murit

Data publicării:
Tensions Rise Along The Israeli/Syrian Border
GOLAN HEIGHTS - MAY 07: (ISRAEL OUT) A cloud from an explosion rises near the Syrian village of Al' Rafide at the border with Israel May 7, 2013 in the Israeli-annexed Golan Heights. Syria has accused Israel of launching a series of airstrikes on targets near the Lebanon/Syria border, including an arms shipment and the Jamraya research centre, that was thought to produce chemical weapons. (Photo by Uriel Sinai/Getty Images)

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat, sâmbătă, că armata rusă a atacat cu arme ghidate cu precizie zona în care a fost doborât, în urmă cu câteva ore, un avion Suhoi Su-25. În atac au fost ucişi cel puţin 30 de terorişti, relatează agenția Interfax, citată de News.ro.

Tensions Rise Along The Israeli/Syrian Border
Foto: Guliver / GettyImages

În atac au murit cel puţin 30 de militanţi ai grupării Jabhat al-Nusra. Un atac masiv cu arme ghidate cu precizie a avut loc în zona controlată de gruparea teroristă Jabhat al-Nusra, în provincia Idlib, unde a fost doborât un avion Suhoi Su-25”, se arată într-un comunicat al ministerului rus.

Armata rusă a folosit rachete de tip Kalibr împotriva militanţilor sirieni, pe parcursul ofensivei din Siria. Astfel de rachete au fost lansate de mai multe ori de pe fregate şi submarine, din Marea Mediterană.

Sâmbătă, o grupare înarmată a doborât un avion rusesc şi l-a ucis pe pilot, în nordul Siriei. Avionul a fost doborât în apropiere de oraşul Maasran, în provincia Idlib.

Pilotul rus reuşise să sară cu paraşuta din avion, însă a fost capturat şi apoi ucis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri