Atac armat cu mai multe victime, în campusul unui colegiu din Texas

Data publicării:
22012013 20m 20atac 20sua 20beta-45210

Actualizare 21.54. Trei persoane, dintre care una este presupusul autor al atacului și alte două, împușcate probabil din greșeală, au fost rănite în timpul unui schimb de focuri, care se pare că a avut loc între două persoane din campusul Colegiului Lone Star, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Jed Young, citat de CNN.

Doi dintre răniți au fost duși la secția de chirurgie și se pare că starea lor de sănătate este relativ gravă. Ei erau conștienți când au ajuns la spital.

Cele două persoane se pare că au fost victime colaterale, fiind în cale schimbului de focuri.

Suspectul rănit este în custodie, iar al doilea a fugit, dar, din actualele informații, nu mai este în campus, a spus Young.

Autoritățile cred că situația din școală este sub control, dar este încă în curs de evacuare.

____________

Mai mulți oameni au fost răniți în Statele Unite, după ce un bărbat a deschis focul într-un colegiu din statul Texas. Televiziunile americane anunță trei victime. Rusia Today, însă, vorbeste de cel puţin 14 victime.

Atacul a avut loc la colegiul Lone Star din Houston. Bărbatul a deschis focul în bibliotecă, iar polițiștii au reținut deja o persoană, dar se pare că ar mai fi un suspect în libertate. Zeci de polițiști au ajuns deja la fața locului, printre care și membrii trupelor SWAT, dar și agenți ai Biroului Federal de Investigații (FBI).

Întreaga zonă a fost securizată, iar toți cei aflați în acest moment în clădirile campusului au fost sfătuiți să rămână în interior. Imaginile arată oameni răniți, întinși pe jos, cărora medicii de pe ambulanțe le acordă primele îngrijiri. Peste 10.000 de studenți învață în acest campus.

Autoritățile nu au făcut public numărul victimelor, însă reprezentanții spitalului din zonă a confirmat că așteaptă doi pacienți răniți.

Potrivit CNN, un martor a spus că s-a ascuns sub birou când a auzit o rafală de cinci sau șase focuri de armă.

Oamenii legii au anunțat că au reținut cel puțin o persoană, însă nu au comunicat dacă acea persoană este suspectată că ar fi autorul atacului.

Un al doilea suspect a fugit de la locul incidentului și este căutat de forțele de poliție, anunță un post local de televiziune, click2houston.

Cronologia atacurilor armate din școlile americane

La începutul acestui an, pe 10 ianuarie, autoritățile americane au confirmat că cel puțin două persoane au fost împușcate, la Taft High School, din Taft, California și că atacatorul este deja în custodia poliției.

Cel mai tragic atac armat într-o unitate de învățământ a fost cel din 14 decembrie 2012, la Newtown, Connecticut.Un tânăr de 20 de ani a omorât 26 de persoane într-o școală, printre morți au fost 20 de copii.

- 1 octombrie 1997: Pearl, Mississippi - Luke Wooddham, în vârstă de 16 ani, deschide focul în incinta şcolii sale, provocând moartea a doi elevi şi rănind alţi şase după ce a ucis-o pe mama sa. În prezent ispăşeşte o sentinţă cu închisoarea pe viaţă.

- 1 decembrie 1997: Paducah, Kentucky - Michael Carneal, în vârstă de 14 ani, deschide focul în timpul unei slujbe din şcoala sa. Trei elevi sunt ucişi, iar alţi cinci sunt răniţi. Carneal este închis pe viaţă.

- 24 martie 1998: Jonesboro, Arkansas - Doi elevi de 11 şi 13 ani deschid focul în timpul unei pauze, după ce declanşează alarma de incendiu pentru a-şi determina colegii să iasă din clasă. Patru elevi şi un profesor sunt ucişi. Autorii vor sta închişi până la vârsta de 21 de ani.

- 21 mai 1998: Springfield, Oregon - Kip Kinkel, de 15 ani, ucide cu armă de foc doi colegi şi răneşte alţi 25 după ce şi-a ucis părinţii. Este condamnat la 12 ani de închisoare.

- 20 aprilie 1999: Littleton, Colorado - Eric Harris, în vârstă de 18 ani, şi Dylan Klebold, de 17 ani, ucid prin împuşcare 12 elevi ai liceului din Colombine şi un profesor, apoi se sinucid.

- 10 august 1999: Los Angeles, California - Un bărbat deschide focul într-o grădiniţă evreiască, ucigând trei copii şi doi adulţi. Acesta este condamnat la închisoare pe viaţă.

- 5 martie 2001: Santee, California - Un tânăr în vârstă de 15 ani împuşcă mortal doi colegi şi răneşte alte 13 persoane în incinta liceului, în apropiere de San Diego.

- 28 octombrie 2002: Tucson, Arizona - Furios deoarece nu a trecut examenele, un elev ucide trei persoane, dintre care doi profesori, în incinta campusului, înainte de a se sinucide.

- 21 martie 2005: Red Lake, Minnesota - Cel puţin nouă persoane sunt ucise şi alte şapte rănite prin împuşcare de către un licean care apoi se sinucide.

- 2 octombrie 2006: Nickel Mines, Pennsylvania - Un bărbat înarmat pătrunde într-o şcoală a comunităţii Amish şi împuşcă mortal trei copii, rănind alţi opt, dintre care doi au decedat ulterior.

-16 aprilie 2007: Blacksburg, Virginia - Un bărbat înarmat deschide focul în campusul universităţii Virginia Tech, provocând moartea a 32 de persoane.

- 8 februarie 2008: Baton Rouge (Louisiana, sud) - O studentă deschide focul într-un institut tehnic, provocând moartea altor doi studenţi, după care se sinucide.

- 14 februarie 2008: Dekalb (Illinois, nord) - Un tânăr deschide focul în fostul său campus, provocând cinci morţi şi circa 15 răniţi, după care întoarce arma împotriva sa.

- 12 februarie 2010: Huntsville (Alabama, sud) - O profesoară deschide focul într-o universitate, ucigând trei persoane şi rănind alte trei, după ce nu a fost titularizată.

- 27 februarie 2012: Chardon (Ohio) - Un adolescent în vârstă de 17 ani deschide focul asupra colegilor săi de liceu, într-o cantină la micul dejun, împuşcând cinci dintre ei. Trei au decedat din cauza rănilor.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri