Atac armat într-un campus din SUA. Şase persoane şi-au pierdut viaţa  

Data publicării:
6-7-2013-shooting

Atacatorul a ucis mai întâi doi bărbaţi într-o casă din apropierea colegiului. A incendiat imobilul, a fugit cu o maşină, s-a oprit într-o intersecţie şi a început să tragă la întâmplare în maşinile care treceau pe stradă.

"Nu a spus nimic, nu părea că ţinteşte pe cineva anume. Pur şi simplu a împroşcat cu gloanţe, de la stânga la dreapta. Când s-a oprit, toată lumea ţipa. S-a urcat din nou în maşină şi a luat-o spre stânga”, a povestit un martor.

Un altul, care s-a aflat foarte aproape de atacator, a relatat: „S-a uitat la mine. A mişcat arma în cerc. M-am dat la o parte şi a tras spre mine. Părea foarte calm. Se uita în jur, ca şi cum ar fi căutat ţinte".

În cele din urmă, agresorul a fost încolţit de poliţie în biblioteca şcolii şi a murit în schimbul de focuri. Potrivit martorilor, atacatorul purta un fel de uniformă neagră şi avea asupra lui mai multe arme, între care o puşcă semiautomată.

În urma incidentului, campusul a fost închis temporar. La fel şi alte şcoli din apropiere. Un al doilea suspect a fost arestat. Colegiul din Santa Monica are 34.000 de studenţi, care în acest moment se află în plină sesiune de examene.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri