Atac armat la o şcoală din SUA. Un băiat de 13 ani a ucis un profesor şi a rănit doi elevi, apoi s-a sinucis

Data publicării:
nevada shooting

Incidentul a avut loc la colegiul Sparks, de la periferia oraşului Reno (statul american Nevada). Cu un sfert de oră înainte de începerea cursurilor, un elev înarmat cu un pistol şi-a făcut apariţia pe terenul de baschet din curtea şcolii, şi a început să tragă la întâmplare.

Un profesor a încercat să-l oprească. „Iniţial am crezut că sunt artificii, dar elevul a îndreptat arma către profesor după ce acesta i-a cerut să o lase jos. Apoi elevul l-a împuşcat pe profesor şi toată lumea a fugit”, a povestit un martor ocular.

Circa 200 de poliţişti au sosit imediat la colegiu. Toţi elevii au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate.

„Vreau să subliniez că elevii sunt în siguranţă şi întreaga comunitate este în siguranţă. Nu există alţi suspecţi”, a declarat Tom Miller, şeful poliţiei locale.

Cei doi elevi răniţi, ambii în vârstă de 12 ani, sunt în stare stabilă. Este cel mai recent atac dintr-o serie de incidente armate produse în Statele Unite, în ultimii ani.

Americanii au încă în memorie masacrul de la şcoala din Newtown, Connecticut, din decembrie anul trecut, când un tânăr a ucis 20 de elevi şi şase adulţi.

Masacrul a repus pe tapet dezbaterea privind înăsprirea controalelor asupra armelor de foc, dar până acum nu s-au luat măsuri radicale.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri