ATAC INFORMATIC. Internetul a fost încetinit la nivel mondial

Data publicării:
20101219 20traffic 20map08 20small-57379

Conflictul dintre Spamhaus, o organizație care luptă împotriva spam-ului și o compania Cyberbunker, care furnizează servicii de hosting a afectat Internetul din întreaga lume. Spamhaus a început să blocheze unele site-uri deţinute de către controversatul serviciu de servere. Cei de la Cyberbunker au replicat și se pare că sunt în spatele celui mai mare atac de tip DDoS din istorie, conform BBC Online.

Ce este un atac DDos

Atacul Distributed Denial of Service(DDos) are ca scop aglomerarea serverelor unui site. Majoritatea site-urilor nu rezistă la asaltul de date care vin pe secundă și cad. Un atac DDoS se manifestă şi prin preluarea controlului unor calculatoare infectate de către viruși.

Ce s-a întâmplat

După identificarea atacului, despre care s-a spus că ar fi picat orice site guvernamental, Spamhaus i-a contactat pe specialiştii de la CloudFlare. Aceștia au apărat grupul anti-spam prin distribuirea datelor care veneau în mod regulat pe mai multe centre de date. Hackerii au observat că serverele Spamhaus sunt apărate de CloudFlare și au încercat să atace chiar reţeaua companiei care se opunea atacului.

Puterea atacului DDoS este de 300 Gb pe secundă, în condițiile în care 50 de Gb pe secundă sunt suficienți pentru a scoate, spre exemplu, din funcțiune, infrastructura unei mari organizații financiare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri