Sari la conținut

Atac sinucigaş lângă Consulatul SUA de la Jeddah

Acesta este primul atentat din ultimii ani care vizează străinii din ţara arabă, notează News.ro. Atacatorul şi-a parcat maşina în faţa unui spital din apropiere de Consulat în jurul orei locale şi a României 2:15 şi, la scurt timp după aceea, bomba pe care o avea montată pe el s-a detonat. Potrivit martorilor, el se afla la circa 20 de metri de poartă.

Teroristul a murit pe loc, iar doi paznici din apropiere au fost răniţi uşor.

Alte trei explozii s-au auzit în zonă, a declarat un martor. Potrivit primelor informaţii, Poliţia a detonat controlat mai multe obiecte suspecte.

O înregistrare video trimisă de un martor arată poliţişti care se ascund în spatele altor vehicule şi care îşi acoperă urechile înainte de o deflagraţie.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar organizaţia teroristă Statul Islamic a comis o serie de bombardamente şi atacuri în Arabia Saudită, de la mijlocul anului 2014 încoace.

În urma cu un deceniu, o campanie al-Qaida s-a concentrat pe cetăţenii occidentali care trăiau sau munceau în ţara arabă, principalul exportator de petrol din lume. Sute de oameni au fost ucişi atunci.