Atac soldat cu 19 morţi şi 28 de răniţi în Cecenia, înainte de discursul lui Vladimir Putin privind starea naţiunii

Data publicării:
cecenia teroristi

Trupele speciale ruse au reuşit să-i încolţească pe terorişti în clădirea unei şcoli abandonate din centrul capitalei cecene Groznîi. Clădirea a fost bombardată şi mitraliată de trupele ruse. Militarii ruşi au folosit contra teroriştilor aruncătoare de grenade, tunuri şi mitraliere de asalt. Potrivit oficialilor ruşi, toţi rebelii care s-au refugiat în şcoală au fost ucişi în schimbul de focuri.

Luptele crâncene dintre rebelii ceceni şi forţele ruse de securitate au început când mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt clădirea Casei Presei şi au împuşcat trei poliţişti la un punct de control. Serviciile de securitate au încercuit imediat imobilul. În câteva minute, un adevărat război s-a pornit pe străzile din Groznîi.

Comitetul Antiterorism de la Groznîi a impus starea de urgenţă în centrul capitalei cecene. În timp ce luptele continuau cu intensitate, jurnaliştii locali postau pe reţelele de socializare fotografii sau filmări cu imobilul atacat. La ivirea zorilor, războiul era departe de final.

„În centrul oraşului a fost introdus regimul necesar operaţiunii contrateroriste. În prezent, faza activă a operaţiunii speciale din Casa Presei din Groznîi a luat sfârşit”, a spus Andrei Ciatski, purtător de cuvânt al Comitetul Antiterorism.

În schimb, luptele au continuat în jurul unei şcoli din apropiere, până când forţele antitero i-au eliminat pe rebelii refugiaţi acolo.

Din 1990, Cecenia se confruntă cu un război civil, în care sunt implicate mișcările separatiste și autoritățile pro-moscovite. Moscova a purtat până acum două războaie sângeroase cu rebelii ceceni în anii '90. În urmă au rămas peste o sută de mii de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri