Atac terorist într-o stație de autobuz din Israel

Data publicării:
politist israel - GettyImages - 19 oct 15

Teroristul, un bărbat palestinian, a intrat în staţia de autobuz din Beersheba, înarmat cu un pistol şi un cuţit. Agresorul a atacat întâi un tânăr soldat israelian, pe care l-a omorât şi i-a luat arma automată, cu care a tras apoi la întâmplare în oamenii din jur. Atacatorul a fost în cele din urmă ucis în schimbul de focuri cu forţele de ordine.

Trebuie să trăiesc într-o lume unde să-mi fie frică să ies din casă, să mă duc la facultate, la muncă sau la cumpărături? Totul este înfricoşător şi vreau ca poliţia să facă mai multe ca să întărească securitatea”, spune Sima Koseshvili, martor.

În Ierusalim, locul unde a izbucnit acest nou val de violenţe dintre israelieni şi palestinieni, autorităţile au ridicat un zid temporar din beton pe o stradă care desparte un cartier de evrei şi de arabi. Forţele de ordine spun că bariera de zece metri lungime are rolul de a proteja locuinţele israelienilor de cocteilurile Molotov pe care le-ar arunca protestatarii palestinieni. Dar arabii din zonă sunt de altă părere.

Acesta este un zid de apartheid. Este cel mai bun mod de-al descrie, avem deja un zid de apartheid între noi şi Cisiordania, dar acum este unul şi în Ierusalim. Vor să separe locuitorii din Ierusalim”, spune un palestinian.

Guvernul israelian a impus noi măsuri de securitate din cauza numeroaselor incidente violente. Poliţiştii vor putea controla pe stradă pe oricine.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri