Atac terorist la Universiatea din Kabul. Bilanțul a crescut la cel puţin 35 de morţi. Zi de doliu naţional

Data publicării:
Urme de gloante in peretii salilor de curs la universitatea din kabul
Urmele luptelor cu teroriștii din interiorul campusului universitar din Kabul. Foto: Agerpres / EPA / JAWAD JALALI

Bilanţul atacului de luni asupra Universităţii din Kabul a crescut la cel puţin 35 de morţi, majoritatea dintre ei studenţi, au anunțat marţi surse guvernamentale citate de Reuters, potrivit Agerpres.

Circa 50 de persoane au fost rănite în atac, care a fost revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic, potrivit acelorași surse.

Preşedinţia afgană a anunţat că guvernul a declarat pentru marţi zi de doliu naţional pentru a omagia victimele atacului de luni, potrivit Xinhua.

Atacul a fost lansat când responsabili ai guvernului au ajuns în campus pentru a inaugura un târg de carte iranian, a precizat Hamid Obaidi, un purtător de cuvânt al Ministerului Învăţământului Superior.

Bărbaţii înarmaţi au pătruns în campus, provocând fuga a sute de persoane, unele încercând chiar să escaladeze zidul exterior pentru a scăpa cu viaţă.

Gruparea teroristă Statul Islamic susţine că doi dintre combatanţii săi au pătruns în campusul universităţii, unde se desfăşura o ceremonie de absolvire pentru judecători şi anchetatori, potrivit agenţiei de ştiri Amaq legate de SI (Stat Islamic). Ambii combatanţi ai săi au fost ucişi, potrivit grupării.

Guvernul afgan a informat pe de altă parte că au existat trei atacatori.

„Trei atacatori sunt implicaţi. Unul dintre ei a detonat încărcătura pe care o purta asupra lui la începutul atacului, iar doi au fost împuşcaţi mortal de forţele de securitate”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

Talibanii au dat asigurări că nu sunt implicaţi în acest atac.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri