Atacatorul din Noua Zeelandă i-a trimis un e-mail premierului Jacinda Ardern cu câteva minute înainte de atac

Data publicării:
Aftermath Of Mosque Terror Attack Felt In Christchurch
Foto: Gulliver/Getty Images

Bărbatul care a ucis 49 de persoane într-un atac armat la două moschei din Noua Zeelandă i-a trimis un e-mail premierului neozeelandez Jacinda Ardern şi altor politicieni cu câteva minute înainte de a intrat într-una dintre moschei, scrie The Independent citatd e News.ro.

Aftermath Of Mosque Terror Attack Felt In Christchurch
Foto: Gulliver/Getty Images

În e-mail s-ar fi aflat manifestul de 87 de pagini al lui Brenton Tarrant, acolo fiind menţionate cele două moschei, el afirmând că le-a ales acum trei luni.

Biroul lui Ardern a informat că suspectul a trimis documentul într-un e-mail trimis în masă către prim-ministru, liderul opoziţiei, preşedintele Parlamentului şi către 70 de instituţii de presă.

A fost trimis „cu câteva minute” înainte de atac.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că în e-mail nu este descris incidentul de la cele două moschei şi că atacul nu ar fi putut fi prevenit, e-mailul fiind trimis foarte târziu.

Persoana care se ocupă cu e-mailurile premierului a trimis documentul către serviciile parlamentare de îndată ce l-a văzut, iar acestea le-au transmis mai departe poliţiei.

În document, pe care Tarrant l-a postat şi online, el denunţă imigranţii numindu-i „invadatori” şi l-a numit pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „un simbol al noii identităţi albe şi al unui ţel comun”.

Trump a condamnat atacul ca fiind „un masacru oribil”.

Majoritatea victimelor erau migranţi sau refugiaţi din ţări precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia şi Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri