Atacul asupra aeroportului din Pakistan s-a soldat cu 26 de morți

Data publicării:
atac aeroport

Atacatorii au reuşit să intre în aeroportul din Karachi după ce s-au deghizat în gărzi de securitate. Aveau asupra lor un armament impresionant - automate Kalaşnikov, grenade, veste cu explozibil şi lansatoare de rachete.

Imediat, atacatorii au deschis focul. Trupele speciale au ajuns în scurt timp la faţa locului, iar toate zborurile de pe cel mai mare aeroport din ţară au fost anulate.

Ţinta a fost terminalul vechi al aeroportului, care nu mai este folosit pentru zboruri de linie. Acest terminal este folosit, în special, pentru zboruri cargo şi pentru plecarea şi sosirea VIP-urilor.

Potrivit corespondenţilor străini, câţiva atacatori au încercat să urce la bordul unei aeronave, însă au fost opriţi la timp.

Karachi este cel mai mare oraş din Pakistan şi a fost de mai multe ori ţinta atacurilor militanţilor. Ţara se confruntă de peste un deceniu cu o insurecţie islamistă, soldată cu mii de morţi. Pe 1 martie, guvernul a reuşit să încheie un armistiţiu cu talibanii, acord încălcat de militanţii islamişti câteva săptămâni mai târziu.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri