Atacul din Bangladesh | Salvarea ostaticilor, declanșată la 14 ore după capturarea lor

Data publicării:
bangla

Sheikh Hasina, premierul Bangladeshului: „Am salvat 13 ostatici, dar nu am putut salva câteva vieţi. Câţiva oameni au fost răniţi. Am eliminat şase terorişti pe loc şi unul a fost arestat. Aceştia terorişti nu au religie, asta simt eu”.

Cele câteva vieţi despre care vorbesc oficialii din Bangladesh sunt de fapt 20. Toţi cetăţeni străini care au murit în chinuri. Autorităţile au încercat să negocieze cu teroriştii, dar aceştia au refuzat categoric dialogul. Operaţiunea forţelor de ordine a fost numită "Fulger", dar a început la aproape 14 ore după luarea de ostatici.

Atacul a fost lansat într-un select cartier din capitala Bangladeshului unde au sediu multe reprezentanţe diplomatice. Ţinta teroriştilor: un restaurant cu specific spaniol, extrem de popular printre străinii care locuiesc sau vizitează Dhaka.

Atacatorii s-au baricat în clădire şi au tras în poliţiştii care au venit la faţa locului şi au aruncat grenade spre trupele speciale.

Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă Stat Islamic, dar un oficial american, citat de CNN, crede că în spatele masacrului stă al-Qaida. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri