Atacuri armate în fieful lui "El Chapo". Șapte cadavre au fost descoperite lângă o camionetă găurită de gloanţe

Data publicării:
16 persoane au murit in Sinaloa în urma unor atacuri armate
Foto: Agerpres

16 persoane au murit în urma a două atacuri armate în statul Sinaloa din vestul Mexicului, fieful traficantului de droguri Joaquin "El Chapo" Guzman, a anunţat joi ministerul securităţii publice, scrie Agerpres, citând agenția Reuters.

Forţele de securitate au găsit pe un drum neasfaltat şapte cadavre, întinse lângă o camionetă găurită de gloanţe. Aparent, cei ucişi erau asasini din cartelurile de infractori, căzuţi într-o confruntare armată. Majoritatea purtau echipament tactic şi veste; se pare că s-a găsit o singură armă de foc, a declarat ministrul securităţii publice, Cristobal Castaneda. "Evident este vorba de o luptă între bande sau grupuri infracţionale organizate", a adăugat el.

În urma unui alt atac asupra unui oraş mic au murit alţi nouă oameni, dintre care se presupune că şapte erau localnici. Doi nu au fost încă identificaţi; unul din ei avea asupra sa un pistol-mitralieră AK-47, a menţionat Castaneda.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, care şi-a preluat mandatul în decembrie 2018, a promis de la început că va aduce pacea în ţară printr-o abordare mai puţin conflictuală a securităţii, reaminteşte Reuters. Violenţa din Mexic a continuat însă să crească, iar anul trecut numărul crimelor a atins un nou record.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri