Sari la conținut

Atacurile teroriste de la Paris, pe prima pagină a publicațiilor din toată lumea

Ziarul Le Parisien titrează, pe prima pagină: „De data aceasta, e război!”. Jurnaliştii notează că din cauza atentatelor fără precedent, Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe tot teritoriul hexagonului.

Şi Liberation a alocat spaţii largi atacurilor sângeroase din capitala Franţei. Jurnaliştii vorbesc despre un adevărat „Masacru la Paris”.

Cotidianul sportiv L'Equipe titrează pe prima pagină, cu litere albe pe fond negru, „OROARE”.

Asediul sângeros al Parisului”. Acesta este titlul ales de ziarul britanic The Telegraph pentru a descrie evenimentele din capitala franceză. Jurnaliştii londonezi spun că teroriştii au folosit arme de foc şi grenade şi citează Martori, care menţionează că atacatorii au strigat „Allahu Akbar” şi „Asta e pentru Siria”.

Jurnaliştii de la „The Sun” atrag atenţia asupra faptului că masacrul de la Paris s-a petrecut la o zi după ce Jihadistul John, musulman londonez care s-a alăturat grupării ISIS în 2012, a fost ţinta unui atac cu dronă lansat de Statele Unite.

New York Times” informează că Franţa a declarat starea de urgenţă, după ce haosul şi oroarea au izbucnit din nou pe străzile din Paris. Jurnaliştii de peste Ocean notează că cel mai probabil, împuşcăturile şi exploziile au fost coordonate. 

Citiți și: Un român, martor la evenimentele tragice din Paris: Este stare de război, sunt victime pe jos, sunt ambulanțe

Premierul desemnat Dacian Cioloș, reacție după atentatele teroriste de la Paris

TEROARE LA PARIS. Filmul evenimentelor

TEROARE LA PARIS. PESTE 120 DE MORȚI ÎN ATACURI FĂRĂ PRECEDENT

Atacuri dejucate în Franța de la atentatul asupra „Charlie Hebdo”

Atacuri la Paris. Reacția președintelui României și a altor politicieni

TEROARE LA PARIS. Martor al atacurilor: Am auzit două explozii și împușcături. Toată lumea era speriată, alerga peste tot

Atentate teroriste la Paris: Facebook îi ajută pe cei din Franța să-și anunțe prietenii că sunt în siguranță

TEROARE LA PARIS. Starea de urgență, o procedură foarte rară, creată în timpul Războiului din Algeria

Zeci de atentate teroriste în primele luni ale anului 2015

Pe aceeași temă