Atentat asupra unui hotel cu rezidenți străini din capitala Kenyei

Data actualizării: Data publicării:
atentat nairobi

Cel puţin 21 oameni, printre care şi un cetăţean american, au fost ucişi într-un atac terorist comis în Kenya. Mai multe explozii şi focuri de armă au avut loc într-un district al capitalei, unde se află un hotel de lux, bănci, localuri şi birouri. 

ACTUALIZARE. Douăzeci şi una de persoane au fost ucise în atacul de marţi într-un complex hotelier la Nairobi de către islamişti radicali, a anunţat miercuri şeful poliţiei kenyene Joseph Boinnet, relatează AFP, preluată de News.ro.

 

Gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab, care a revendicat marţi atacul, a anunţat că a acţionat ca represalii faţă de transferul Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Cei cinci atacatori din cadrul grupării Al-Shabaab, afiliată Al-Qaida, s-au baricadat timp de 20 de ore şi au fost ucişi toţi.

Într-un comunicat difuzat de SITE, gruparea afirmă că luptătorii săi au primit instrucţiuni de la liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri să atace complexul DusitD2, "ca reacţie la declaraţiile stupide ale preşedintelui american Donald Trump şi recunoaşterii sale a Al-Qods (Ierusalim) drept capitală a Israelului”.


Atacul a pornit din parcarea unei bănci unde o explozie a spulberat mai multe maşini. Apoi, un terorist a detonat, în holul hotelului, explozibilul pe care îl purta prins de corp. Deşi autorităţile au anunţat că au securizat zona, focuri de armă au continuat să răsune câteva ore după aceea.

Poliţia a cerut locuitorilor să se abţină din a distribui ştiri neconfirmate sau imagini cu operaţiunea de securitate pe reţelele sociale.

Organizaţia teroristă al-Shabab a revendicat atacul. În 2013, aceeasi grupare a luat cu asalt un mall din Nairobi unde a ţinut ostatici timp de mai multe zile. Atacul s-a soldat atunci cu 67 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri