ATENTAT LA KABUL. 21 de oameni au murit, printre care angajaţi ONU şi un reprezentant al FMI

Data publicării:
Atentat la Kabul 6372076-AFP Mediafax Foto-JOHANNES EISELE

Foto: Mediafax

ACTUALIZARE 17.00. Atentatul comis la un restaurant din Kabul în urma căruia 21 de oameni au murit, a fost condamnat de cancelariile occidentale. Atentatul a fost revendicat de talibani.  

„Astfel de atacuri care vizează civili şi locuri publice sunt inacceptabile şi cerem oprirea lor imediată. Precizăm că ele pot fi descrise şi sunt încălcări grave ale legilor umanitare internaţionale”, a declarat Ari Gaitanis, purtător de cuvânt al ONU în Afganistan.


Cel puţin 21 de persoane, inclusiv cetăţeni străini, au fost ucise într-un atentat sinucigaş comis vineri de insurgenţii talibani în faţa unui restaurant din Kabul. Printre vicime sunt canadieni, libanezi și un britanic.

„Un kamikaze s-a aruncat în aer în faţa restaurantului. Alţi doi au declanşat centurile explozive în local", a afirmat Mohammad Ayoub Salangi, adjunctul ministrului afgan de Interne.

Atacul a vizat Restaurantul „Taverna Libanului", frecventat de diplomaţi, consultanţi, angajaţi umanitară străini. Atentatul a fost revendicat de insurgenţii talibani.

"Vă anunţăm că dragul nostru coleg şi prieten Wabel Abdallah, reprezentantul nostru în Afganistan, a fost ucis într-un atac" la Kabul, a declarat șefa FMI, citată într-un comunicat. „Aceasta este o veste tragică", a adăugat ea.

Wabel Abdallah, în vârstă de 60 de ani, de naţionalitate libaneză, devenise reprezentantul FMI în Afganistan în iunie 2008, fiind angajat al organizaţiei începând din 1993.

La rândul său, secretarul general al ONU a condamnat acest atentat şi a subliniat că „aceste atacuri care vizează civili sunt inacceptabile şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internaţional".

Purtătorul de cuvânt adjunct al lui Ban Ki-moon, Farhan Haq, a afirmat că ONU deţine informaţii privind „moartea a trei angajaţi ai săi, precum şi a altor persoane aparţinând unor organizaţii internaţionale".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri