Atentate în Sri Lanka. Întâlnirea unei familii cu unul dintre atacatorii sinucigași: „Era foarte calm”

Data publicării:
biserica st sebastian din sri lanka, lovita de un atentat sangeros in duminica zilei de paste
Foto: Hepta

Dilip Fernando, un bărbat din Sri Lanka, a ajuns la biserica St. Sebastian din Negombo în duminica de Paște, însă locul era atât de aglomerat încât a decis să meargă la altă biserică pentru slujbă. Decizia i-a salvat, probabil, viața. La scurt timp după ce a plecat, o explozie masivă a devastat biserca St. Sebastian. Zeci de persoane au murit aici, în aceeași zi în care o serie de atentate au lovit mai multe zone din Sri Lanka și au făcut cel puțin 290 de morți și alte câteva sute de răniți, scrie The Guardian.

biserica st sebastian din sri lanka, lovita de un atentat sangeros in duminica zilei de paste
Foto: Hepta

FOTO VIDEO. Imaginile durerii din Sri Lanka. Momentul exploziei bombei din biserică

„De obicei, vin aici la slujbe. Ieri, eu și soția mea am ajuns la 7:30, dar era atât de aglomerat încât nu aveam loc să stăm jos. Nu am vrut să stăm în picioare, așa că am plecat la o altă biserică”, spune bărbatul în vârstă de 66 de ani.

Însă mai multe rude ale sale au rămas la biserica St. Sebastian, doar că au decis să stea afară, pentru că înăuntru nu mai era loc. Ei cred că l-au văzut pe atacatorul sinucigaș care a comis atentatul.

„Spre finalul slujbei, au văzut un bărbat tânăr care a intrat în biserică cu o geantă mare și grea. L-a atins pe cap pe nepotul meu în timp ce intra. Era atacatorul”, spune Dilip Fernando.

Familia s-a întrebat de ce mai vine cineva la biserică la acea oră, în condițiile în care slujba ajunsese la final. Ei spun că bărbatul avea în jur de 30 de ani și arăta „foarte tânăr și inocent”: „Nu era nici entuziasmat, nu părea să îi fie nici teamă. Era foarte calm”.

La scurt timp după intrarea bărbatului în biserică a avut loc o explozie devastatoare. „Familia mea a auzit bubuitura. S-au speriat și au fugit, apoi m-au sunat imediat să afle dacă eram înăuntru. Dar eu eram deja în altă biserică”, mai spune bărbatul.

Valul de atentate a pornit cu şase explozii simultane care au vizat biserici şi hoteluri din capitala Colombo şi de la periferie.

Conform Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti, în Sri Lanka erau, la momentul atacurilor, 8 elevi români şi profesorul lor, aflaţi într-un schimb de experienţă, cât şi două familii, în vacanţă. Copiii au fost duşi într-o unitate militară de la marginea capitalei şi vor reveni în ţară pe 26 aprilie.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri