Atentate Tunisia. Antrenorul BC Timișoara plecase din Sousse cu numai jumătate de oră înainte de atacuri

Data publicării:
dragan petricevici - digisport

„Nimic nu arăta zilele trecute că se poate întâmpla o asemenea tragedie. Mai mult decât atât, măsurile de siguranţă erau destul de mari. În cele 10, 11 zile, nu am văzut niciun gest. Eu vă asigur că teroriştii nu au fost tunisieni, este un atac de destabilizare a Tunisiei, este o ţară democratică, este o ţară liberă care primeşte frumos turiştii. Nu este vorba despre un atac împotriva turiştilor, ci are un scop mai îndelungat”, a declarat antrenorul de baschet în direct la Digi24.

El spune că la hoteluri paza era strictă. Hotelurile de cinci stele din staţiunea Sousse au măsuri speciale de securitate. În interiorul complexului au voie să intre doar turiştii cazaţi acolo. Iar acest lucru este dovedit de o brăţară pe care o primesc la venire, spune Dragan Petricevici, antrenorul echipei de baschet BC Timişoara.

Nu putea să intre nimeni la hotel dacă nu avea brăţară, cine nu locuia la hotel. Nişte prieteni români au venit, două femei măritate cu tunisieni care au venit să ne viziteze, şi ele au fost întrebate şi controlate, chiar dacă sunt străine şi locuiesc acolo. Aşa că nu se putea apropia nimeni, şoferii de ambulanţă nu puteau să intre nicicum”, a povestit Dragan Petricevici.

Poate tocmai de aceea atacatorii au preferat să vină pe apă, cu bărcile, și să deschidă focul asupra turiștilor direct pe plajă, deși, spune antrenorul, nici această modalitate nu este facilă.

Nici de pe mare nu putea să intre nimeni în zona unde stăteau turiştii pe şezlonguri. Nu pot să spun cum e la hotelurile unde s-au întâmplat aceste atentate, dar fiind hoteluri de cinci stele, sunt convins că măsurile de securitate erau bune”, a declarat la Digi24 Dragan Petricevici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri