Atentatele din Boston. Poliţia americană a reţinut încă trei suspecţi

Data publicării:
explozii boston3-60832-2

Trei oameni au murit şi alţi 260 au fost răniţi în urmă cu două săptămâni în timpul maratonului de la Boston. În urma atacurilor, doi fraţi de origine cecenă au fost identificati drept autorii atacurilor. Tamerlan Ţarnaev, fratele cel mare, a fost împuşcat în timpul confruntărilor cu poliţia, iar Djohar Ţarnaev, fratele cel mic, a fost reţinut şi riscă pedeapsa cu moartea.  

 Anterior, autoritățile anunțaseră că pe resturile dispozitivelor explozive folosite a fost găsit ADN-ul unei femei și aveau două variante: ori este vorba de un complice care i-a ajutat efectiv pe cei doi fraţi ceceni să amplaseze bombele, ori e vorba de cineva care a atins dispozitivele mânuind la un moment dat explozibilul.

O legătură în acest caz ar putea fi văduva suspectului principal. Casa ei a fost percheziționată de agenții FBI, care, la final, au luat probe ADN. Femeia este una dintre cele şase persoane de care sunt interesaţi anchetatorii, pentru a stabili dacă cei doi fraţi au avut complici la comiterea atacurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri