Atentatele din Boston. Urme de ADN feminin pe una dintre bombe

Data publicării:
tarnaev2 1

Oficialii americani au avertizat că pot fi numeroase explicaţii pentru prezenţa materialului genetic al altei persoane în afară de cei doi fraţi Ţarnaev pe fragmentele dispozitivului exploziv. Acesta ar putea proveni, de exemplu, de la angajatul care a mânuit materialele folosite în atacuri sau este posibil ca un fir de păr să fi ajuns în bombă, relatează Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Luni, agenţii FBI au vizitat casa din Rhode Island a părinţilor lui Katherine Russell, văduva lui Tamerlan Ţarnaev, fratele mai mare care a murit într-un schimb de focuri de poliţia. „FBI este acolo în cadrul investigaţiei noastre în desfăşurare, dar nu ni se permite să dezvăluim aspecte specifice ale cazului", a declarat purtătorul de cuvânt al FBI Jason Pack.

Un oficial la curent cu dosarul a declarat că agenţii au mers luni la casa familiei Russell pentru a preleva mostre de ADN de la Katherine. Oficialii FBI au negociat, de asemenea, cu avocatul acesteia în ultimele zile pentru a primi acces deplin în vederea interogării ei, potrivit unor oficiali. Aceştia au afirmat că anchetatorii au nevoie de mostre de ADN pentru a stabili dacă acesta se potriveşte cu ADN-ul descoperit pe fragmentele de bombă.

Atentatul din Boston s-a soldat cu trei morți și peste 200 de răniți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri