Australia. Apa mării i-a scăpat de flăcări

Data publicării:
09012013 20incendiu-42850

Tim Holmes şi soţia sa se aflau împreună cu cei cinci nepoţi la casa lor aflată pe malul mării cand s-au trezit înconjuraţi de flăcări.

„Vedeam tornade de foc care veneau către noi şi apoi totul în jurul nostru a luat foc, peste tot, eram înconjuraţi”, a povestit Tim.

În ultima clipă, Tim Holmes a luat decizia să-şi ducă soţia şi nepoţii în apa rece a mării unde au stat ascunşi câteva ore. Sub privirile lor, locuința le-a fost transformată în scrum.

„Trei ore focul a făcut prăpad, erau multe obiecte de lemn. Totul luase foc şi se auzeau explozii de peste tot”, a mai povestit supraviețuitorul.

În tot acest timp, mama copiilor primea pe mobil poze cu familia ei adăpostită sub ponton.

„Era o imagine îngrijorătoare, toţi cei cinci copii ai mei sub ponton, în apa rece care le ajungea până la gât”, a mărturisit Bonnie Walker, mama copiilor salvaţi.

Bunicii şi cei cinci nepoţi au fost salvaţi de pompieri.

Călduri extreme

De o săptămână, incendiile fac prăpăd în sud-estul Australiei, iar focul se extinde din cauza vântului puternic.

Incendiile au pârjolit până acum peste 80.000 de hectare de teren şi au făcut scrum sute de case.

Căldura extremă a determinat Agenţia meteorologică din Australia să crească scara temperaturilor până la 54 de grade Celsius de la 50 grade, cât era până acum.

Pompierii au profitat de o scădere a temperaturilor şi au reuşit să izoleze unele focare. 100 de persoane sunt în continuare date dispărute, pe insula Tasmania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri