Australia își redeschide granițele, după aproape doi ani. Care este condiția pentru a primi viză

Data actualizării: Data publicării:
o fetita si un cangur in desert
Cangurii pot comunica prin intermediul privirii cu oamenii, arată un studiu. Foto: Profimedia Images

Australia a anunțat că își va redeschide granițele pentru turiștii vaccinați și alți călători care dețin viză, după aproape doi ani de izolare totală, scrie BBC.

„Dacă sunteți vaccinați cu două doze, vă urăm bun venit”, a declarat premierul Scott Morrison.

Redeschiderea granițelor pe 21 februarie este o veste bună pentru multe sectoare, inclusiv în cel al educației internaționale.

Australia a avut unele dintre cele mai stricte controale la graniță pe durata pandemiei.

În martie 2020, guvernul a închis granițele: a blocat intrarea în țară pentru cei mai mulți străini, pentru a combate răspândirea virusului.

Premierul Scott Morrison a declarat luni că persoanele care sosesc în Australia după redeschiderea granițelor trebuie să facă dovada vaccinării. 

„Asta e regula. Toată lumea trebuie să o respecte”, a spus Morrison.

Călătorii navaccinați, care au o motivare medicală pentru a nu se vaccina, trebuie să aplice pentru a fi exceptați de la regula vaccinării și, dacă li se acordă viză, vot trebui să stea în carantină la hotel.

Australia a impus unele dintre cele mai dure restricții în pandemie, anul  trecut interzicând chiar propriilor cetățeni să mai părăsească țara.

Australia a înregistrat peste 2,7 milioane de cazuri de cotonavirus până acum și 4.248 de decese, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. Aproape 80% din populație este complet vacinată.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri