Australia: zero cazuri de infecţii cu COVID-19, pentru prima dată din luna iunie

Data publicării:
Oameni pe stradă în Melbourne după ridicarea restricţiilor care au durat 112 zile
Oamenii au ieşit pe străzi în Melbourne, după 112 zile de lockdown. Foto: Profimedia Images

Australia a raportat prima zi fără niciun caz de transmitere locală a noului coronavirus pentru prima dată după aproape cinci luni, a declarat ministrul Sănătăţii din această ţară, Greg Hunt. Concomitent, restricţiile stricte instituite timp de 112 de zile în Melbourne au fost ridicate săptămâna aceasta, informează Agerpres.

Este pentru prima dată după 9 iunie când pe teritoriul Australiei nu s-au mai înregistrat cazuri de transmitere comunitară, a precizat Hunt, într-o postare publicată pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Informaţiile colectate nu iau în calcul un caz de transmitere comunitară înregistrat în Sydney după termenul limită de sâmbătă seară şi care va fi inclus în statistica pentru ziua următoare, a relatat agenţia de presă australiană AAP.

În statul Victoria, epicentrul infectărilor din ultimele luni, nu au fost înregistrate noi cazuri sau alte decese, potrivit datelor din ultimele 24 de ore, date publicităţii de autoritatea din domeniul sanitar a acestui stat.

Restricţiile stricte instituite în Melbourne, capitala statului Victoria, care au impus locuitorilor să rămână la domiciliu timp de 112 de zile, au fost ridicate săptămâna aceasta.

De la debutul pandemiei, Australia a înregistrat circa 27.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi puţin peste 900 de decese.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri