Australienii votează cu lupa la alegerile parlamentare. Instrumentele optice, necesare pentru citirea buletinelor de vot

Data publicării:
australia magni

Potrivit autorităţilor, unele state (New South Wales, Victoria) vin cu un număr record de candidaţi, motiv pentru care numele vor fi tipărite cu litere foarte mici pe buletinele de vot. Este vorba de circa 57 de partide şi candidaţi independenţi înscrişi în cursa electorală.

Printre candidaţii la alegerile parlamentare din acest an se numără şi fondatorul Wikileaks, Julian Assange. Deşi este în prezent refugiat la Ambasada Ecuadorului din Londra, Assange candidează în statul său natal, Victoria, reprezentând Partidul WikiLeaks.

Potrivit BBC, pentru acest stat au fost alocate 40.000 de lupe. Aici candidează şi reprezentanţi ai unor formaţiuni precum Partidul Australian al PiraţilorPartidul „Eliminaţi prohibiţia marijuanei” sau Partidul „Trenul-glonţ pentru Australia”.

În Australia, votul este obligatoriu, iar cetăţenii sunt amendaţi în caz de sustragere de la îndeplinirea acestei obligaţii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri