Austria vrea gard la granița cu Italia

Data publicării:
granita austria

Gardul plănuit de Austria ar urma să fie amplasat la intrarea în trecătoarea Brenner, punct nevralgic pentru traficul rutier dintre nordul şi sudul Alpilor. Gardul şi controalele amănunţite planificate de austrieci îi îngrijorează pe localnicii de ambele părţi ale frontierei.

Harald Siller, preşedintele Asociaţiei de Turism din Gossensass: „Suntem îngrijoraţi că vor exista consecinţe asupra turismului, nu doar aici, ci în tot Tirolul de Sud.”

Arno Kompatscher, guvernatorul Tirolului de Sud: „Sigur vor fi întârzieri pentru camioanele de marfă. Aceste pierderi vor fi plătite până la urmă de consumatori. Vor fi pagube de miliarde de euro la nivel european.”

Austria a ridicat deja un gard la graniţa cu Slovenia şi plănuieşte unul şi la frontiera cu Ungaria. Cel de la graniţa cu Italia a devenit o prioritate după închiderea rutei Balcanilor, căci Austria se teme că imigranţii blocaţi acum în Grecia vor încerca să meargă în Italia, iar de acolo să intre pe teritoriul său. Doar în ultimele două zile, aproape 4.000 de imigranţi au fost salvaţi în largul Siciliei, însă erau bărci venite din Libia, şi nu din Grecia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri