Autoarea eseului „Cum să-ți omori soțul” a fost condamnată pentru uciderea soțului ei

Data actualizării: Data publicării:
Romance Writer Husband Murder Trial
O scriitoare de romane, care este autoarea unui eseu intitulat „Cum să-ți omori soțul”, a fost condamnată în SUA pentru că și-a ucis partenerul de viață. Foto: Profimedia Images

O instanță din orașul american Portland a condamnat o scriitoare de romane, care este autoarea unui eseu intitulat „Cum să-ți omori soțul”, pentru uciderea prin împușcare a soțului ei în urmă cu patru ani de zile, transmite The Guardian.

Jurații, reprezentați de șapte femei și cinci bărbați, au declarat miercuri că Nancy Crampton Brophy, în vârstă de 71 de ani, este vinovată de omor de gradul doi, după ce au deliberat timp de două zile în privința morții lui Daniel Brophy, potrivit rapoartelor.

Brophy, un bucătar în vârstă de 63 de ani, a fost ucis pe 2 iunie 2018 în timp ce se pregătea de muncă la Institutul Culinar Oregon din sud-vestul Portland.

Crampton Brophy nu a exprimat vreo reacție vizibilă la aflarea verdictului în sala de judecată aglomerată din regiunea Multnomah. Lisa Maxfield, unul dintre avocații femeii, a spus că echipa de apărare a pârâtei nu va face apel împotriva deciziei.

Procurorii le-au spus juraților că Crampton Brophy a fost motivată de probleme financiare și o poliță de asigurare de viață.

Însă, Crampton Brophy a declarat că nu a avut vreun motiv să-și ucidă soțul iar problemele lor financiare au fost în mare rezolvate prin încasarea unei părți a planului de economii de pensionare.

Ea a deținut același model de armă folosit pentru uciderea soțului ei și a fost văzută pe imagini de supraveghere în timp ce conducea către și dinspre institutul culinar, au arătat probele și relatările din instanță. Poliția nu a găsit arma care l-a ucis pe Brophy.

Romance Writer Husband Murder Trial
Foto: Profimedia Images

Procurorii au spus că Crampton Brophy a înlocuit țeava pistolului folosit în atac și apoi l-a aruncat.

Avocații apărării au spus că părțile despre armă au fost inspirația pentru scrierile ei și au sugerat că altcineva l-ar fi ucis pe Brophy în timpul unui jaf care n-a decurs cum trebuie.

Crampton Brophy a depus mărturie că prezența ei lângă școala de gătit în ziua morții soțului ei a fost doar o coincidență și că ea parcase în zonă pentru a lucra la eseul ei.

Tratatul-ghid al lui Crampton Brophy arăta în detaliu diverse opțiuni pentru comiterea unei crime imposibil de rezolvat și a mărturisit o dorință de a evita să fie prinsă.

Judecătorul Christopher Ramras a exclus eseul din procesul de judecată, menționând că a fost publicat în 2011. Însă, un procuror a făcut o aluzie la tema eseului, fără a-l menționa, după ce Crampton Brophy s-a așezat la tribună.

Crampton Brophy este în arest din septembrie 2018. Ea va primi sentința pe 13 iunie.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri