Autoritățile austriece au planuri noi cu locuința în care s-a născut Adolf Hitler. La ce va fi folosită după 2025

Data publicării:
Clădirea din Braunau am Inn, Austria, în care s-a născut Adolf Hitler, fotografiată pe 8 mai 2016.
Clădirea în care s-a născut Adolf Hitler va deveni un centru de instruire în privința drepturilor omului pentru polițiștii austrieci. Foto: Profimedia Images

Casa în care s-a născut Adolf Hitler, aflată în proces de renovare, va avea o nouă întrebuințare după ce vor fi terminate lucrările, în 2025, au decis autoritățile din Austria.

Locuința din Braunau am Inn va deveni un centru de instruire a polițiștilor privind drepturile omului. Este decizia finală luată de Ministerul de Interne austriac, după ce, inițial, imobilul urma să fie transformat într-un sediu de poliție, scrie BBC.

Lucrările vor începe în această toamnă. Decizia este una controversată, deoarece mulți austrieci ceruseră ca acestă casă să fie dărâmată, pentru a nu se transforma într-un loc de pelerinaj pentru neo-naziști.

Alte voci au susținut însă că a dărâma casa ar însemna negarea trecutului și a responsabilității.

Adolf Hitler s-a născut într-o cameră închiriată de la ultimul etaj al clădirii, în 1889.

În timpul regimului nazist, locuința din orașul Braunau am Inn, în care Hitler a locuit doar câteva luni, a fost transformată într-un veritabil muzeu dedicat dictatorului, care atrăgea numeroși turiști.

Imediat după cel de-al Doilea Război Mondial casa a fost sigilată.

În ultimele decenii, guvernul austriac a închiriat locuința de la proprietara de la acea vreme, Gerlinde Pommer, pentru a se asigura că nu devine un loc de întâlnire pentru extremiștii de dreapta.

Clădirea a fost folosită ca centru pentru persoanele cu nevoi speciale, până când proprietara a cerut ca acest lucru să înceteze, deoarece interiorul suferise prea multe modificări.

În 2016, guvernul a dat o lege specială care i-a permis să confiște casa de la proprietară, aceasta fiind despăgubită cu 800.000 de euro.

Lucrările de modificare a spațiului interior vor începe în toamnă și ar trebui să fie gata în 2025, iar programele de instruire a polițiștilor ar urma să înceapă un an mai târziu, potrivit planurilor Ministerului de Intrene.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri