Autoritățile din Filipine au confirmat primul caz de coronavirus vindecat din țară

Data actualizării: Data publicării:
30 Provinces Launch The First Level Response To Major Public Health Emergencies In China
Foto: GettyImages

O femeie de naționalitate chineză, care călătorea cu singura persoană care a murit în Filipine din cauza noului tip de coronavirus, nu mai prezintă simptome și ar putea fi externată în curând, au informat autoritățile.

Ultimele analize efectuate pacientului de 38 de ani, la 6 februarie, au arătat că aceasta nu mai este infectată cu noul coronavirus, a informat Departamentul Sănătății.

"Acest lucru arată că noul coronavirus nu este fatal pentru toată lumea și că este mai posibil să te vindeci decât să mori", a declarat doctorul Edsel Salvana, directorul Institutului de Biologie Moleculară.

Partenerul acesteia de călătorii este singura persoană care a murit din cauza virusului pe 1 februarie, potrivit Mediafax.

Bilanțul total al deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan a ajuns la cel puțin 813, după ce oficialii din provincia Hubei au anunțat că încă 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore, relatează CNN. Acestora li se adaugă încă opt morți înregistrați în celelalte provincii. Asta înseamnă că numărul deceselor înregistrate până acum în epidemia cauzată de noul virus din China l-a depășit deja pe cel al epidemiei de SARS din 2002-2003.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri